Gibanja so postala neusklajena, trda, glasna. Glave so polne misli ali usmerjene v telefon tudi med hojo, gibanjem. V fitnes centrih si ljudje krajšajo čas in dodatno prekinjajo stik s telesom z gledanjem TV-ja, preglasno glasbo, pogovarjanjem, jamranjem in obrekovanjem.

Vse je usmerjeno stran od sebe in čutenja telesa. Vse poteka avtomatizirano. Kot da zavestnih gibov, učenja, samozavedanja ni več in je izginilo. Opazno je nesklajenost oziroma praktično ni gibanja medenice in ramenskega obroča (spiralnega zasuka). Trebušna prepona je v krču. Ramena, vrat so izgubila svojo funkcijo. Malo morje težav in bolečin v vratu, ramenih, komolcih in zapestjih. Protruzije, hernije in vse možne degenerativne spremembe v hrbtenici so po 30-tem letu nova normala. Kolenski sklepi so obrabljeni, trpijo že kolčni sklepi. Čas in gravitacija na takšna telesa povzročajo pogosto nepopravljivo škodo.

Dejstvo je: brez posvečanja časa, energije v učenje bolj urejenega gibanja in povezave telesa z umom, bo enako togo, trdo, težko in boleče življenje kot je naše telo.

Graceful dance move performed by young girl in studio

Prijavite se na e-novice

Kontaktirajte nas

    Rezerviraj termin

    JH LiFE BOOK zagotavlja interdisciplinarni pristop pri doseganju vaših osebnih ciljev. Rezervirajte termin in dogovorili se bomo za osebno srečanje.

    REZERVIRAJ ZDAJ