Za uspešno doseganje svojih potencialov ter za konkretne premike na kateremkoli področju  je nujno imeti visoko stopnjo motivacije ter hkrati biti zelo discipliniran.

Pogosto je naša discipliniranost ena izmed šibkejših členov, še posebej, ko nam primanjkuje tudi motivacije. Če želimo biti učinkoviti in doseči svoje zastavljene cilje: rad bi bil bolj natreniran, bolj zdrav, bolj miren, poslovno uspešnejši oziroma karkoli si zastavimo, potem je nujno, da poskrbimo za našo discipliniranost in vztrajnost.

Nekaj nasvetov,  čemu posvetiti kar največ pozornosti:

1.Povežite se s ciljem

Poskrbite za več emocionalne povezanosti s ciljem, boljšo vizualizacijo ter ozaveščanje,  kaj ob tem občutite. Lahko si cilj (-e) tudi zabeležite. Ključno je, da ste prisotni in povezani s tem, kar počnete ta trenutek, zdaj.

2. Najprej poskrbite “zase” in postavljene cilje

Ves fokus usmerite tja. Ne ukvarjajte se z okolico, elektronsko pošto, sporočili, facebookom… Če ste si zastavili cilj  jesti bolj zdravo in shujšati –  najprej pomislite kako in iz česa si boste pripravili  dober in kakovosten obrok. Na ta način pričnete dan na najboljši način. Potem 2x vdihnite in izdihnite, spremljajte v mislih  kaj in kako jeste , vonjate ter okušate hrano. Po tem nadaljujte svojo pot v nov dan in pojdite k naslednjim opravilom. Ne zbujajte se in zaspite v “cyber” svetu in s “cyber”prijatelji.

3. Urnik za opravila

Pripravite si okviren urnik, časovne bloke, kdaj in kakšna so vaša opravila. Med 5. in 6. uro zjutraj naredite nekaj razgibalnih vaj, 10 minut meditirajte, si naredite dober obrok, pomislite na dan pred vami, temu sledi čas za družino, delo in prioritetne obveznosti …. Postavite si v urnik čas, ki ga namenjate zastavljenim ciljem ter z njim povezanimi  opravili.  V urnik je potrebno dosledno vpisovati vsa opravila vsak dan. Tako se lažje  premikate proti cilju,  izboljšujete pogoje v  svojem življenju  in na ta način morda  prvič po dolgih letih shujšate za prekomernih 20 kg, skrbite za svoje telo in duha ter živite kakovostno življenje.

Pogosto je treba pri tem ozavestiti prepričanja in jih po potrebi tudi spremeniti. Kadar razmišljamo, da nekaj moramo storiti, se naša podzavest temu upira  »z vsemi štirimi«. Pomaga,  kadar enostavno sprejmemo odločitev kot dejstvo: za ta cilj, potrebujem to in to. Če želim oblikovano, zdravo telo, bom glede hrane in treninga opravil to in to.

Postavitev končnega cilja,  za tem pa osredotočenost  na potrebna opravila za dosego tega cilja , zdaj, z dobro čustveno energijo,  je ključ do uspeh.

Kadar vam ni najlažje,  pomaga ozaveščanje takšnih  trenutkov,  v katerih si pomagate z nekaj dobrimi  vdihi  in izdihi  ter usmerjanjem pozitivne energije v svoj cilj, v boljše življenje. Na ta način ste vsak naslednji dan bližje tistemu,  kar vam prinaša več zadovoljstva in strasti v vaše življenje.

 

 

 

Prijavite se na e-novice

Kontaktirajte nas

    Rezerviraj termin

    JH LiFE BOOK zagotavlja interdisciplinarni pristop pri doseganju vaših osebnih ciljev. Rezervirajte termin in dogovorili se bomo za osebno srečanje.

    REZERVIRAJ ZDAJ