˝Motion is Life˝ (Hipokrat, 460-377 pr.n.št.)

Gibanje simbolizira človeško življenje. Človeško telo je najkompleksnejši biološki sistem, ustvarjen za premikanje oz. gibanje. Osnovna naloga naših mišic je generiranje in premagovanje notranjih in zunanjih sil, ki delujejo na nas. Rezultat tega so premiki telesa in telesnih segmentov skozi različne anatomske ravnine oz. gibanje.

Ljudje si želimo biti zdravi, zdravje pa največkrat povezujemo z gibanjem. Zdravje tako predstavlja najpomembnejšo kvaliteto življenja in vrednoto. Lahko rečemo, da redna gibalna dejavnost vpliva na zdravje, tako telesno kot tudi duševno. Telesna vadba poleg koristnih vplivov na telesno zdravje pripomore k lažjemu opravljanju vsakodnevnih opravil, izboljša samopodobo, vpliva na razvoj gibalnih sposobnosti, podaljšuje samostojnost, vliva več življenjske energije … – izboljšuje kvaliteto življenja na vseh področjih.
Kriterija, ki definirata telesno vadbo kot ključno sestavino zdravega življenjskega sloga sta pogostost (rednost) in prilagojenost, saj je le tako usmerjena k izboljšanju kvalitete življenja posameznika.

˝Če bi telesno vadbo lahko stlačili v tableto, bi bilo to z zdravniškim receptom najpogosteje predpisano zdravilo.˝ (Delo, 2005)

Prijavite se na e-novice

Kontaktirajte nas

    Rezerviraj termin

    JH LiFE BOOK zagotavlja interdisciplinarni pristop pri doseganju vaših osebnih ciljev. Rezervirajte termin in dogovorili se bomo za osebno srečanje.

    REZERVIRAJ ZDAJ